بانک اطلاعات پزشکی پاراسات Medical Database Parasat

شمایل

* تشریح بیماریها * اخبار روز پزشکی * مسائل خانوادگی * خواندنیها از شهرستانها

رژيم ضد سرطان

مطابق با يك تحقيق جديد، سبزيجات و ميوه‌هاي مشخصي ممكن است خطر ابتلا به سرطان را كاهش داده و حتي ممكن است به توقف سرطان نيز كمك كنند. محققان آمريكايي در ششمين نشست سالانه بين‌المللي در فيلادلفيا گزارش كردند اگرچه يك رژيم غذائي ضد سرطان مشخص وجود ندارد اما خوردن مقادير زياد از ميوه‌ها و سبزيجات مشخص مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افراد كاهش دهد. 
 اين يافته در واقع تاييدي بر پژوهش‌هاي گذشته مبني بر ارتباط بين خوردن زياد ميوه‌ها و سبزيجات و كاهش خطر ابتلا به سرطان است. درجديدترين فهرست مربوط به ميوه‌ها و سبزيجات ضد سرطان نام تمشك سياه به عنوان جلوگيري‌كننده از سرطان مري و سبزيجات چليپايي خام همانند بروكلي به عنوان مانعي در ايجاد سرطان مثانه ذكر شده است.
دكتر لوراكرتسلي دستيار پروفسور تغذيه از مركز سرطان دانشگاه اوهايو مي‌گويد: «علي‌رغم يافتن شواهد جديد هيچ غذاي «جادوئي» براي جلوگيري از سرطان وجود ندارد.» او اظهار مي‌دارد: «مهم‌ترين پيام براي خانواده‌ها آن است كه انواع مختلفي از سبزيجات و ميوه‌ها را در سبد غذايي خود قرار داده و از ميوه و سبزيجات فصلي بهره‌ گيرند. هدف واقعي افزايش مصرف كلي ميوه‌ها و سبزيجات و سهم غذايي حاصله از منابع گياهي است.
خوردن تمشك سياه ممكن است خطر ابتلا به سرطان مري را كاهش دهد
دكتر كرتسلي و همكارانش دريافتند، «خوردن تمشك‌هاي سياه ممكن است افراد را از ابتلا به سرطان ريه محافظت كند. آن‌ها هم‌چنين در گذشته به اين مطلب پي برده بودند كه تمشك سياه در حيوانات آزمايشگاهي مانع از ايجاد سرطان‌هاي دهاني، مري و سرطان كولون مي‌شود.»
دكتر كرتسلي مي‌گويد: «ميوه‌ها نيز ممكن است از طريق كاهش استرس اكسيداتيو (تخريب سلول‌ها به وسيله راديكال‌هاي آزاد)، كاهش آسيب DNA و كاهش سرعت رشد سلول‌ها مانع از ايجاد سرطان شوند.»
گروه تحقيقاتي دكتر كرتسلي براي اثبات فرضيه خود گروهي از افراد را كه مستعد ابتلا به نوعي سرطان مري به نام «بارت» بودند براي آزمايش انتخاب كردند. اين افراد در شرايطي قرار داشتند كه خطر احتمال سرطان مري در آن‌ها 30 تا 40 برابر بيشتر از افراد عادي بود. سرطان مري سرطان كشنده‌اي است و تنها 15 درصد از مبتلايان آن 5 سال پس از ابتلا به سرطان مري زنده مي‌مانند.در اين پژوهش 20 نفر از شركت‌كنندگان، روزانه 1 اونس يا 1.5 اونس (بيشتر براي مردان) از تمشك سياه را به مدت 26 هفته استفاده كردند. دكتر كرتسلي مي‌گويد: «ما ميزان نشانگر استرس اكسيداتيو به نام 8-Isoprostane را كه در ادرار ترشح مي‌شود اندازه‌گيري كرديم. پس از پايان، 8-Isoprostane كه انعكاسي از استرس اكسيداتيو است در 85 درصد از بيماران كاهش يافت.»
محققان هم‌چنين ميزان سطوح آنزيم بافتي به نام GSTpi را كه در سميت‌زدايي مواد سرطان‌زا كمك مي‌كند ارزيابي و پي‌گيري كردند. محققان دريافتند تمشك سياه در 37 درصد از بيماران باعث افزايش اين آنزيم محافظت كننده مي‌شود.
دكتر كرتسلي مي‌گويد: «اگرچه اين پژوهش شامل پي‌گيري‌هاي طولاني مدت براي يافتن تعداد افرادي‌كه واقعاً به سرطان مبتلا مي‌شوند، نبود اما به نظر مي‌رسد اين ميوه‌ نقش محافظتي را در مقابل سرطان بازي كند.
سبزيجات براي جلوگيري از ابتلا به سرطان مثانه
محققان انيستيتو سرطان «راسول پارك» در نيويورك گزارش كردند: «سبزيجات چليپايي خام همانند بروكلي، كلم و گل كلم تا حدود 40 درصد خطر ابتلا به سرطان مثانه را كاهش مي‌دهد.» آن‌ها اظهار مي‌دارند خاصيت ضد سرطاني بروكلي در نتيجه حضور تركيبي به نام ايزوتيوسيانات يا ITCs است كه به‌نظر مي‌رسد نقش محافظتي عليه سرطان مثانه داشته باشد. دكتر لي‌تانگ از انيستيتو «راسول پارك» و يكي از محققان اين پژوهش مي‌گويد: «سبزيجات چليپايي خام بهتر از سبزيجات پخته شده هستند زيرا ميزان ايزوتيوسيانات در بروكلي پخته شده به ميزان 60 تا 90 درصد كاهش مي‌يابد.»  —  مهیا نیوز Ref.mahyanews.com —

Filed under: آخـریـن مـطـالـب پـزشـکی, تـومـورهـای خـوش و بـد خـیـم, دستـگاه گـوارشی - تـغـذيه

RSS پزشکی

بخشهای تخصصی

RSS تیتر اخبار جدید پزشکی

  • خطایی رخ داد! احتمالا خوراک از کار افتاده. بعدا دوباره تلاش کنید.

آرشیو

آمار سایت

  • 2,637,502 hits
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: