بانک اطلاعات پزشکی پاراسات Medical Database Parasat

شمایل

* تشریح بیماریها * اخبار روز پزشکی * مسائل خانوادگی * خواندنیها از شهرستانها

چرا آمار انواع آلرژي ، سال‌به‌سال افزايش مي‌يابد ؟

اين روزها تعداد کساني که با رسيدن فصل بهار دائم دستمال دستشان است و از دست عطسه و خارش و تنگي نفس کلافه اند، روز به روز بيشتر مي شود.

 

 

گذشته از اين كه بهار، فصل آلرژي‌هاست، دانشمندان مي‌گويند آمار انواع آلرژي، از آلرژي فصلي بگير تا آلرژي‌هاي غذايي و پوستي و… سال‌به‌سال افزايش مي‌يابد. اما چرا؟

 

به تازگي نتايج تحقيقي در خبرگزاري ها منتشر شده که سرنخ هاي جالبي در اين مورد ارائه مي دهد؛ آلرژي به نوع رژيم غذايي ما پيوند مي‌خورد.

 

در اين مطالعه گفته شده که رژيم غذايي موسوم به «مديترانه اي» مي تواند از بروز آلرژي در کودکان جلوگيري کند. محققان بيمارستان برامپتون انگليس به همراه گروهي از محققان اسپانيايي و يوناني، متوجه شده اند در جاهايي مثل جزيره «کرت» در يونان که مردم هنوز تا حد زيادي به رژيم سنتي خود که همان رژيم مديترانه اي بوده، پاي بند هستند، ميزان بروز حساسيت هاي پوستي و تنگي نفس و علائمي مانند آن خيلي کمتر از جاهاي ديگر است.

 

با وجود اين که ميزان آلرژن هاي اين مناطق کمتر از جاهاي ديگر نيست.رژيم مديترانه اي، سرشار از غذاهاي دريايي و گوشت سفيد است. ضمن اين که حجم ميوه و سبزي و خوراکي‌هاي فيبردار در آن بيشتر است. در اين رژيم به جاي اين که گروه نان و غلات در قاعده هرم قرار بگيرند، گروه سبزي و ميوه قرار مي گيرند. غلات هم غلاتي هستند که به صورت کامل مصرف مي‌شوند و سبوس آنها گرفته نشده است.

 

 از مشخصه هاي ديگر اين رژيم، استفاده از روغن‌هاي با اسيد چرب غير اشباع بالا، مثل روغن زيتون است. تقريبا اکثر روغن هاي مصرفي در پخت و پز اين نوع غذاها، روغن زيتون است. يک نکته ديگر که ويژگي خاصي به اين نوع رژيم مي دهد، مصرف بالاي سير در اين نوع غذاهاست.

 

در اين مطالعه که خبرگزاري رويترز آن را گزارش کرده است، 690 کودک 7 تا 18 ساله مورد بررسي قرار گرفته اند. يک گروه کودکاني که بيشتر از اين نوع رژيم و خوراکي‌هايي مثل انگور، گوجه فرنگي و سيب، استفاده مي کردند و گروه ديگر آنهايي که رژيم مدرن معمول را داشته اند و به طور مشخص از کره مارگارين استفاده مي‌کردند.

 

بررسي دراز مدت اين کودکان نشان داد در گروه اول آبريزش بيني و تنگي نفس ناشي از آلرژي بسيار کمتر از گروه دوم بوده است. يک توجيه اين اثر، وجود آنتي اکسيدان‌هاي گوناگون در اين نوع خوراکي هاست که هم در پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي موثر است و هم احتمالا مي تواند جلوي شروع واکنش هاي ايمني نابجا و ايجاد حساسيت در افراد شود.

 

 انجمن قلب و عروق آمريکا در تحقيقات خود اعلام کرده است افرادي که از اين رژيم غذايي پيروي مي کنند، تا يک سوم کمتر  ا ز ساير افراد احتمال دارد که به حمله قلبي دچار شوند.

 

جالب اين که خوراکي هايي مانند انگور و گوجه فرنگي تا کنون از جمله مواد آلرژي زا محسوب مي شدند. اما در اين مطالعه، اثر محافظتي آن در پيشگيري از آلرژي مشخص شده است.

 

 البته اين موضوع را همان طور که اشاره شد، بايد در چارچوب کلي رژيم مديترانه اي ملاحظه کرد. احتمال دارد که اين اثر، در کنار ساير مشخصه هاي اين شيوه غذاخوردن وجود داشته باشد.

 

 

 

 

 

 

Filed under: آخـریـن مـطـالـب پـزشـکی, ایـمـنـی و آلـرژی

RSS پزشکی

بخشهای تخصصی

RSS تیتر اخبار جدید پزشکی

  • خطایی رخ داد! احتمالا خوراک از کار افتاده. بعدا دوباره تلاش کنید.

آرشیو

آمار سایت

  • 2,636,964 hits
%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: